maanantai 20. lokakuuta 2014

Viimeisiä viedään

Viimeset SM-kisat oli Hyvinkäällä ja tarjolla oli kuningasmatkat. Kisat käytiin pakkasessa, mutta silti hihattomia sprinttipaitojakin metsässå näkyi.

Vähän jännitti ennen starttia että riittääkö voimat maaliin asti, mutta tällä kertaa ei oma menestyksen puute ollut siitä kiinni. Yhteislähdöllä starttaavat sarjat (HD15-HD21) lähetettiin matkaan aalloittain vartin välein. Muut sarjat starttasivat normaalisti väliaikalähdöllä. H17-sarjalla oli matkaa 11,2km kytäjän fyysisesti ja taidollisesti vaativassa korpimaastossa. Maasto oli aika unelmaa minulle. Lähtömerkistä asti kisa oli letkajuoksua. Letkaa veti ne hieman kovemmat kaverit vuorotellen ja muut tulivat perässä. Koska kartanvaihtoa ei ollut, hajontaa yritettiin saada aikaan pelkästään yhdellä salmiakkihajonnalla. Salmiakki oli melko kapea, mistä johtui että noin 20 äijän letka ei hajonnut melkein ollenkaan.

Salmiakin loppupuolella huomasin että letka menee liikaa vasemmalle ja päätin korjata. Ihan oikein korjasinkin, mutta letkan kierto oli ollut huomattavasti nopeampi enkä enään nähnyt muita saapuessani lipulle. Pyöräytin vielä kevyen pummin seuraavalle rastille ja letka karkasi kauemmas. Näin oli allekirjoittanut jätetty pois palkintosijataistelusta. Loppu rata meni siinä yksin suunnistellen ja hölkötellen kun ei enään hirveästi motivaatiota löytynyt. Maaliin tulin sijalla 14, joten muutama muukin oli vähän korjaillut letkan reittiä.
Päälle 8min voittajaa perässä.

Nyt hieman kritiikkiä

Palkintojenjaosta pois jääminen ei kovin paljoa harmita, mutta se harmittaa että noin upeaa suunmistusmaastoa ei käytetty ainakaan meidän sarjamme osalta paremmin. Suunnistus taipui enemmän maastojuoksun puolelle ja lähes jokaisen sarjan palkintotaistelut olivat letkajenkkaa. Kartanvaihto olisi sallinut hajontaa rastiväleille ja useammat perhos-tai salmiakkihajontalenkit olisivat hajoittaneet letkan nopeasti. Mielestäni liikaa luotettiin fyysiseen hajontaan. Kuitenkin kaikki kunnia ja onnittelut voittajille. He osasivat tämän kisan niksit. Pitää kai vähän hioa tuota omaa letkapeesaustaitoa.

Kausi alkaa olla Halikkoa ja Raatojuoksua vaille paketissa, joten nyt nautitaan ylimenokaudesta!