keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Testijuoksuja

Morjens!

Tässä vähän lyhyempi kirjoittelu parista mun juoksemista testijuoksuista.

Ensimmäinen oli kunnon 5000-metriä juoksuradalla Leppävaaran urheilupuistossa. Tapahtuma oli samalla Espoon Suunnan ratajuoksumestaruuskisat. Elämäni ensimmäinen 5000 oli koko matkan tasaista suorittamista ja taistelua etusuoran vastatuulta vastaan ja aika oli minulle hyvä 18:10. Aluevalmennusraja olisi ollut ikäiselleni 18:15, joten sen alitus olisi onnistunut, mutta tänä vuonna en aluevalmennukseen hakenut.

Toinen testijuoksi oli perinteinen suunnistavan uudenmaan järjestämä testijuoksu Helsingin Pirkkolassa. Testijuoksuja järjestetään kerran kuussa läpi talven, joten aikoja saattaa tulla ilmi tulevissa kijoituksissa. Testijuoksut juostaan Pirkkolan kolmosella, joka on hiekka-alustainen reitti keskuspuistossa, joten ylä-ja alamäkiä löytyy kyllä. Näissä karkeloissa yleensä käy paljon porukkaa ja ei vetoavusta ole ikinä ollut puutetta. Tällä kertaa johdatin myös itse joukkoani noin kierroksen verran, mutta loppukiriä ei irronnut. Aikaa kului 21:43 ja matkaa kahdessa kierroksessa kertyi noin 6km. Oma ennätys parani 53 sekuntia, joten kehittymistä on havaittavissa.

Jos aikoja verrataan juoksuista, niin Pirkkolassa mentiin kilometrivauhdiltaan hiljempaa, mutta laitetaan se tällä kertaa mäkien piikkiin.

Seuraava kirjoittelu onkin sitten suunnistuskauden loppuhuipennuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti