lauantai 27. syyskuuta 2014

Pimeyden ruhtinas

Yösuunnistus on suunnistusta parhaimmillaan ja varsinkin jos suunnistustehtvää on riittävästi. 27-28.09 välisenä yönä käytiin vuoden 2014 SM-yö Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla. Perinteisesti SM-yön kilpailukeskus on sisätiloissa, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Lämpimässä urheiluhallissa suunnistajat saivat rauhassa odotella lähtöään viileään ja pimeään yöhön. Lähtöihin oli matkaa noin vajaa 2km maantietä, jossa jokainen suunnistaja yritti hyötyä muiden lamppujen valaistuksesta säästääkseen oman lamppunsa akun latausta.  Lähtöpaikoilla oli valaistukset, jotka järjestäjät olivat sinne saaneet toimitettua.

Oma suoritus H17-sarjassa oli semmoista perussettiä. Alussa vähän jänskätti, mutta suunnistus alkoi sujua heti K-pisteeltä. Maasto oli erittäin raskasta juostavaa ja väitän että jokainen suunnistaja teki ainakin kerran lähempää tuttavuutta maanpintaan. Suunnistus sujui melko virheittä 10-rastille asti. Viimevuodelta voitettu hopeamitali meinasi toistua tänäkin vuonna, kunnes keskittyminen pääsi herpaantumaan kun maailmanmestareita juoksi vierellä. 2 minuuttia tuhlasin siellä pyöriessä ja se riitti tiputtamaan mitaleilta. Lopputuloksissa olin lopulta 5. ja plaketti kotiin, eli tyytyväinen täytyy olla.

EsSulla oli taas suuri osanotto ja menestystäkin tuli. Itseni lisäksi plaketteja tuli monia muissakin sarjoissa. Jälleen varman suorituksen tehnyt Emilia nappasi jo neljännen SM-kultamitalinsa, eli onnittelut Emilialle ja kaikille muille Espoon Suunnan suunnistajille.

Tällä kertaa jäi mitali saavuttamatta, mutta onneksi on vielä vuosia jäljellä suunnistuspiireissä. Viime vuonna vanhemmilta saamani lempinimi "pimeyden ruhtinas" ei ehkä tänä vuonna oikein sopinut, mutta aina on ensi vuosi. Harry Potterista tutuksi tulleen fraasin mukaan:

The dark lord will return...next year !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti